Ahir dilluns hi havia convocat un ple extraordinari. Este ple, per ser el primer després de la constitució del nou consistori, tenia un bon grapat de punts dins l’ordre del dia.
A més de retre compte per part de l’alcaldia de diversos nomenaments, es fixà la periodicitat dels plens ordinaris. Com ja vam fer públic, la nostra proposta era que les convocatòries foren en dimecres, a les 20’00h i fixar-los amb una periodicitat de dos mesos. El candidat del PSOE argumentà problemes laborals per a presentar una altra proposta, concretament per establir el dilluns com el dia de convocatòria de plens ordinaris. A més, que estos es convocaren mensualment. Continuem pensant que un ple ordinari al mes és excessiu. La proposta del PSOE va ser votada a favor pel PP. Per tant va ser aprovada per sumar 5 regidors i aconseguir majoria absoluta. La proposta de Compromís va ser secundada per EUPV.
Els següents punts de l’ordre del dia eren l’elecció d’una sèrie de representacions per a diferents institucions. La primera era la de la Mancomunitat de la Valldigna, on l’equip de govern presentà la seua proposta, que va ser votada a favor per EUPV. El PP presentà una altra: l’elecció del seu portantveu com a representant a la citada institució. Proposta que va ser recolzada pel PSOE amb l’argument de l’experiència del representant del PP a la Mancomunitat. Nosaltres pensem que és temps de canvi, i no ens haguera importat donar suport a altre candidat progressista si s’hagués presentat un altre que no fóra de Compromís, tal com els vàrem oferir. És a dir, votar a favor d’un candidat d’EUPV o del PSOE. EUPV ens va explicar prèviament perquè no presentava candidat.
La resta de designacions varen ser votades a favor dels candidats proposats per Compromís per Benifairó.
Però on es va obrir el debat va ser al punt dessetè, que tractava sobre les indemnitzacions a regidors i órgans de govern per assistència a plens i reunions informatives. La proposta de l’equip de govern era baixar-les en un 50%. La proposta del PP eliminar-les completament, i la proposta del PSOE donar les citades indemnitzacions per a comprar pissarres digitals a l’escola. Bé, anem per parts. No estem d’acord en eliminar les indemnitzacions, però sí ajustar-les. Pel que fa al destí de l’estalvi era molt senzill. Si l’estalvi, amb la cadència mensual d’un ple al mes, és de 11.500€ anuals, a la reunió informativa s’haguera pogut proposar -com hem dit repetidament des de la campanya electoral, este estalvi voldríem dedicar-lo a educació i cultura-, i destinar part o la dotació completa a la compra de pissarres digitals. Encara que creiem més adient que siga la direcció de l’escola qui ens faça propostes, juntament amb l’escoleta infantil, que sembla que no comptava en la proposta del PSOE. Davant la falta d’acord, s’ajornà la decisió fins al proper ple de setembre.
Ens va sorprendre la proposta del PSOE, més si constatem que al 2014 només van pressupostar 800€ per a la compra de material educatiu, i no es va executar ni un cèntim! També per al 2015, amb el mateix resultat durant els mesos de l’anterior govern. Pel que fa al concepte de donació. Este ha de ser individual i privat. Com diu la cita bíblica (Mateu 6:3) quan dones almoina, que la mà esquerra no sàpiga el que fa la dreta. Perquè sinó és així, pot aplicar-se la dita llatina acta exteriora indicant interiora secreta.
Cap partit portava al programa electoral eliminar les indemnitzacions. Sols Compromís portava efectuar una baixada del 50%.