Esta setmana ens hem centrar especialment en estos assumptes:

Obres Centre Salut: com en una casa, quan hi ha obres segons vas obrant van eixint pegues i millores. Inicialment no estava pressupostat empisar i xapar l’entrada principal. S’ha cregut convenient la seua realització, així com traure el comptador de la llum al carrer i fer els desaigües, que eren molt antics i ple de filtracions. L’empresa que està realitzant les obres està fent un esforç per ajustar els preus al màxim. Altres millores ara l’ajuntament no les pot assumir i queden pendent per a pròxims anys.

Esta setmana la regidora també s’ha entrevistat amb l’equip sanitari per conéixer les necessitats de l’ambulatori, destacant que es necessita una persona fixa. Ara per ara, depén del salari jove, amb una durada màxima de 9 mesos.

Esta setmana també s’ha reunit amb els equips directius dels centres educatius, acordant-se actuar en el pati infantil de l’escola, on es llevarà el rastrell perquè resulta perillós, i es realitzaran reparacions menors.

Aquesta setmana s’han incorporat els treballadors de l’atur agrari que ja estan fent tasques de neteja, pintant senyalitzacions i condicionar diversos espais.

Les tanques del poliesportiu ja s’han col·locat, s’està treballant per fer un horari i unes normes d’ús. Falta pintar algunes parts, arreglar l’entrada perquè càpiga una ambulància i altres obres menors.

Es continua treballant per preparar la setmana de festes. Estes han consumit bona part del temps de l’equip de govern, així com dels altres membres de Compromís. S’ha fet imperatiu negociar catxets, convenis i contractes allà on es podia fer, degut a què es supera abastament allò que s’havia contractat amb el pressupost disponible. Sobre les festes dedicarem una entrada al blog amb les despeses detallades.

Hem fet altres gestions, com ara algunes encaminades a combatre la morositat, que ens sembla preocupant; o modificar la Plaça del País Valencià. En esta plaça s’instal·laran els aparells de gimnàstica per a la gent major. Es col·locaran enfront de la Casa Abadia, de forma que el carrer es transformarà per a vianants, tenint accès amb cotxe només les persones autoritzades. D’esta forma el centre de la plaça no tindrà cap modificació, i començarem a posar en pràctica una de les nostres propostes que es canviar la configuració de les places, o almenys algunes d’elles, que funcionen més bé com a rotondes per als cotxes que com a places.

L’equip de govern està sorprés per la facturació d’algunes empreses. Facturar a l’ajuntament no ha de ser sinònim de tirar de braç i posar uns preus per dalt de mercat. No volem que les empreses perden diners, però tampoc pagar preus molt superiors al del mercat a costa dels nostres impostos.

Continuem amb la campanya per reduir la brutícia als carrers. Ens hem posat en contacte amb empreses de repartiment de publicitat, perquè facen la distribució de forma correcta i no acabe a terra; pla de neteja, conscienciació, i, en els casos extrems, no queda més remei que mesures punitives. Hem conversat amb altres alcaldes i és un problema que afecta la majoria, tots han posat en marxa campanyes, però el més difícil de combatre és la manca civisme d’uns pocs.