Hem acabat l’any amb un deute de 803.574€, baixant 228.000€ i tenint un superàvit de 317.000€ i un romanent de tresoreria de 143.000€ segons les dades de l’informe de Secretaria-intervenció presentat al darrer ple. La situació econòmica de l’Ajuntament, tot i no ser la desitjada, comença a tenir uns indicadors clars que la gestió econòmica que està duent a terme el govern de Compromís està posant ordre en les finances locals.

El deute se situa en un 65%, fet que fa que l’Ajuntament puga demanar préstec en cas de necessitat. Fins ara no es podia.

El pagament a proveïdors se situa a final d’any en 2,45 dies, fent que les factures que entren a l’Ajuntament puguen ser satisfetes en un període inferior a 2 mesos.

L’ajuntament acaba l’any amb un romanent de 143.000€, que podrà destinar-se a inversió, no a deute com fins ara perquè ha baixat el nivell d’endeutament. Novament hem d’insistir en el fet que l‘alta taxa de morositat fa que en la pràctica aquesta xifra resulte inferior i per tant es disposen de menys recursos per poder invertir al poble.

Podem concloure, que Compromís per Benifairó, està fent una bona gestió econòmica, i que encara que ens agradaria obtenir més ingressos, i poder invertir més en el poble i en les diferents associacions, hem de continuar no estirant més el braç que la màniga.


Evolució del deute