Ja s’han executat les obres incloses en el Fons sostenible de la Diputació de València. Els 72.284€ que pertocaven a Benifairó s’han repartit en les reparacions efectuades a la piscina municipal (15,179 €) i en la reforma del pati interior de l’escola (56,820€). A més a més, de la millora en la contractació de les obres de l’escola s’han canviat els finestrals del centre de salut, que per falta de pressupost no es va realitzar quan es fan fer les obres.

Les obres del Fons Sostenible, són diners que sobren en el pressupost de la Diputació i s’han d’executar molt ràpidament. De fet, s’han realitzat abans que els PPOS de 2016, la inversió que realitza la Diputació als pobles, i que en el cas de Benifairó es destinarà a la carretera del Rajolar (adjudicada amb 45.875€, i que del resultat de la licitació, inclou millores en camins rurals per valor de 18.000€) reforma en la plaça Pintor Sorolla, i reparacions de voreres (aquestes dues per licitar encara). També falta per licitar els 29.600€ destinats a camins rurals. Aquestes obres estan seguint els processos administratius, que són molt més lents que el que nosaltres voldríem. En breu, es publicaran les bases per poder-se licitar. Val a dir, que preferentment es convida a empreses del poble, sempre que per les característiques de l’obra les puguen realitzar.

Per als PPOS de 2017, encara no s’ha realitzat la convocatòria anual, però no variarà substancialment la quantia respecte a 2016. Quan es produïsca anunciarem les propostes que des de Compromís per Benifairó plantejarem a la resta de grups polítics.