Acabat el 2016, el primer any complet en què Compromís per Benifairó ha estat al capdavant de l’Alcaldia. Un any intens de treball, de vegades molt visible i d’altres posant moltes hores de feina per a projectes a mitjà i llarg termini.

Entre la tasca realitzada destaquem: eliminació efectiva de la taxa rural, taller de memòria per a gent major, nova regulació de les borses de treball, retirada dels pals a l’entrada del poble, regulació del tràfic, s’han pintat els senyals terrestres, mural, reparacions i adquisició material escoleta, dinamització del centre del poble, reparacions a la piscina i al pati de l’escola, edició del llibre i exposició Benifairó en blanc i negre, programació cultural estable, reparació dels gronxadors als parcs infantils, treballs de jardineria, neteja i reparacions de camins, modificacions puntuals en alguns carrers amb participació dels veïns, etc. I una reducció important del deute, situat al voltant de 800.000€, 50% del pressupost del 2017.

Per aquest nou any ja estan programats els següents treballs: pavimentació dels camins rurals Ronda Molí, Casa Pastor i Castell i de la carretera del Rajolar. Reforma en la plaça pintor Sorolla, voreres del nucli urbà i tanca de l’albereda. Entre els projectes, habilitar un pàrquing de camions a l’entrada, obrir la Creueta, estudi reforma plaça del Pi, i realitzar una enquesta per decidir les inversions del PPOS.

Cal remarcar que els veïns han sigut qui han decidit una inversió de 137.000€ mitjançant l’enquesta de projectes efectuada el 2016, i que s’executaran aquest 2017, com queda reflectit als pressupostos.

Però tots hem de ser conscients que la inversió i el potencial econòmic del poble està fortament condicionat pel deute. Enguany es tornaran a pagar uns 250.000€ als bancs, i no hi ha opció: s’han de pagar. És fàcil imaginar quantes coses es podrien fer al poble amb tots eixos diners. Aquesta legislatura estem pagant 80.000€ més a l’any que a l’anterior, per l’ajornament que es va fer d’un dels préstecs.

L’equip de Compromís es mantindrà atent a les demanades dels benifaironers i benifaironeres, i en la mesura de les possibilitats econòmiques, augmentar la qualitat dels serveis i infraestructures locals.

Us desitgem un molt bon any 2017, i que entre tots fem un millor poble.