De sobra sabem que l’ajuntament arrastra un deute important, amb la crisi econòmica diverses lleis van propiciar que el deute acumulat s’unificara en un únic préstec, sobretot amb els diners que es devien a proveïdors. Així, des del 2012 tenim dades exactes de l’evolució del deute referent als ingressos corrents.

Així, aquell any del 2012 el deute de l’ajuntament era 125’52% respecte als ingressos corrents, concretament 1.631.600€. Des de llavors el deute ha anat decreixent. Però deixeu-nos fer este comentari: és precisament l’any i mig escàs en què Compromís està en el govern municipal, que s’ha vist una baixada substancial del deute. De fet, al mes de setembre, al marge dels pagaments mensuals, hem avançat 50.000€ per amortitzar deute. De tal forma, que en desembre del 2014, escàs mig any abans de les eleccions, el deute era de 97’1%, i les previsions per desembre d’enguany el situen en un mínim d’un 54%, seran uns punts menys arran l’amortització citada anteriorment.

Tot això sense deixar de complir amb les obligacions de l’ajuntament, estar al dia en el pagament de factures, i haver fet, i tenir projectats, inversions al poble.