La llum de l’escola i altres temes

L’escola està patint des del principi de curs talls de corrent elèctric. Un problema que des de principis de curs ha sigut prioritari i s’ha treballat intensament, tant per part de l’ajuntament com per la direcció de l’escola. 

Durant anys l’escola ha agafat el corrent elèctric des de l’enllumenat públic, òbviament de forma irregular. Amb la reforma de la instal·lació d’este estiu, els nous comptadors digitals, i augmentant la potència contractada s’havia de resoldre el problema. I així havia de ser. Però no comptàvem que l’empresa que va contractar la conselleria de l’anterior administració anava a donar tants problemes. L’expedient no s’ha pogut tancar, i per tant no es podia augmentar la potència. Des del poble, tant l’ajuntament com la direcció de l’escola han fet tot el que han pogut per accelerar el procés. Però no estava en mans de nostres, estava en les de la Conselleria, i ens consta que han tingut moltes dificultats, fins i tot per a comunicar-se amb l’empresa que va fer les reformes. Entenem la situació perquè nosaltres també l’hem patit amb les obres del poliesportiu.

Les solucions alternatives hagueren agreujat el problema, per necessitar encara més temps per resoldre-ho. Esta setmana la premsa ha estat ben atapeïda de notícies sobre corrupció a les administracions valencianes. Farts! Com a valencians estem farts! Estos empastres que ara causen tants problemes, com per exemple el que estan patint els nostres xiquets i els mestres, s’arrelen en un sistema on la corrupció i la contractació d’empreses de conducta dubtosa ha sigut la norma.

La biblioteca torna a obrir en horari de 16’30 fins a les 18’30h. Les dues hores les fa una de les treballadores de l’escoleta infantil. Actualment la normativa disposa que per a les aules d’1 a 2 anys la ràtio màxima ha de ser de 13 alumnes i els de 2 a 3 de 20. Actualment entre tots els alumnes de l’escoleta no superen els 15 alumnes, amb què sense detriment d’un excel·lent servei, es pot disposar de dues hores d’estes treballadores per al servei de la biblioteca. Legalment, amb la ràtio actual que hi ha Benifairó, ens corresponen només dos mestres. Però òbviament això aniria en detriment del servei que es dóna, i apostem per mantindre eixe tercer lloc de treball. Però amb la ràtio actual, també pensem que és possible destinar dues hores diàries a la biblioteca, mentre no es puga cobrir amb un altre salari jove.

 

Arxivat en: Cultura i Educació, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *