La jornada electoral d’ahir va donar com a resultat a Benifairó una victòria històrica de Compromís. Cal assenyalar novament la participació registrada, un 84%, dos punts més que a les eleccions del 2011, que ja era una participació ben alta.

Els resultats

COMPROMÍS 406 vots (38’45)

PSOE 222 vots (21’02)

PP 214 vots (20’27)

UP-EU 126 vots (11’93)

Confirmen el canvi polític que ja s’apuntà a les eleccions locals i autonòmiques, amb la consolidació de Compromís com a primera força, eixamplant la distància amb els altres partits. Hem passat respecte a les eleccions locals d’una escletxa sobre la segona força de 3,6 punts a 17,43. Som l’únic partit amb representació a l’ajuntament que augmenta en vots. Els resultats tenen una lectura local, encara que s’ha de fer amb molta cautela. Estos ens encomanen a tots els partits, tant els que hem guanyat vots com els que n’han perdut, a fer una reflexió acurada de la realitat social del poble i dels canvis ocorreguts en els darrers temps.

En cap altra elecció a les Corts Generals, la distància entre el guanyador i el segon havia sigut tanta.

Per a Compromís per Benifairó els resultats ens fan ben feliços, però ens fan ser conscients de la responsabilitat que suposa.

resultats

Evolució del vot a les eleccions generals des del 1982