Comencem a penjar els audios dels plen

Des del ple de passat dilluns dia 2 de novembre, es penjaran a la pàgina web de l’ajuntament els àudios de les sessions plenàries. Tot aquell veí que vulga escoltar tot el que es diu ho pot fer lliurement. Audio ple del 2 de novembre del 2015.

El ple del dilluns estava atapeït de temes ben importants per al poble. El reglament d’usos i costums al medi rural, és una ordenança que creiem és ben important per l’entorn en què se situa el poble, tan geogràfica com des del punt de vista de l’activitat econòmica. Hi havia necessitat de regular certs aspectes de l’horta, i actualitzar i modernitzar-nos per donar cabuda, per exemple, a iniciatives com els bancs de terres. Estem convençuts que esta ordenança, que va estar aprovada per unanimitat, resoldrà més d’un conflicte i serà útil en molts aspectes que mancaven fins ara d’una ordenança específica.

Tots els grups que conformem la corporació vam aprovar adherir-nos a la Xarxa de llibres de text. Elxarxallibress tràmits per a poder accedir a l’ajuda començaran el mes de desembre. Però hem de fer un aclariment, segons diu l’ordre de la Generalitat, Una vegada rebudes les aportacions de la primera fase, tant de la Generalitat com de les diputacions, els ajuntaments o entitats locals menors abonaran a l’alumnat la quantia de 100 euros, en concepte de compra dels llibres de text. És a dir, les famílies rebran els primers 100€ quan a l’ajuntament s’hagen rebut les parts corresponents de la Generalitat i la Diputació. No abans. Què tardaran la Diputació i la Generalitat? No s’especifica a l’ordre. Si voleu més informació, podeu clicar en esta pàgina de la Generalitat: #XarxaLlibres.

També es va aprovar la peatonalització de la Plaça Major. Hem d’esmentar que és una proposta de l’equip de govern, però consensuada amb els veïns. Se’ls va convocar a una reunió, on, majoritàriament, es van mostrar a favor de la mesura, excepte una veïna que representava a dues cases, que va votar en contra.

La votació sobre un Còdic Ètic a proposta d’EUPV venia ajornada des de l’anterior legislatura. Els membres de Compromís vam votar a favor, sent conscients que és el que ja fem, per devoció, però que tot aquell càrrec públic, en molts dels punts, té l’obligació, perquè s’inclouen en la llei 19/2012 del 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern; i a la llei 2/2015, del 2 d’abril, de la Generalitat, de transparència, bon govern i participació ciutadana.

Al torn de precs i preguntes, el regidor Marc Vercher va llegir un escrit. A l’audio poden escoltar el que va llegir i el que li vam contestar. Vostès mateix.

Un ple on es van prendre decisions importants que estem convençuts seran de profit per al bé del poble.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *