S’acaben de complir 100 dies de govern des que el passat 13 de juny prenguera possessió el nou govern en minoria de Compromís per Benifairó. Sabíem del repte, i aquests tres primers mesos ens han servit per adonar-nos de com funciona l’ajuntament i les traves burocràtiques i administratives -que no són poques!- que fan que no tot funcione amb la rapidesa i eficàcia que voldríem.

  • Transparència i informació, oberts a escoltar

Les primeres decisions han anat encaminades a dotar de mecanismes d’informació al poble (bans via whatsapp, facebook i twitter actualitzat i ja treballem en una web funcional). També estem molt preocupats per la transparència, pel que a poc a poc s’informarà de les despeses corrents de l’ajuntament. Actualment, tenim un deute de 1.069.000€ que es va reduint mensualment, i que voldríem baixar significativament al llarg de la legislatura.

Així mateix al mes de juliol es va fer una assemblea des de Compromís per informar dels primers acords. I anirem fent-ne periòdicament.

Però sobretot estem disposats a escoltar; s’ha consultat amb veïns i associacions temes que els afectaven directament, i encara que amb algun col·lectiu puguen haver diferències, sempre s’han respectat totes les opinions amb cordialitat.

  • Centre Salut

Del pressupost inicial de 29.989€ hem acabat gastant 35.000 ja que han sorgit imprevistos al tractar-se d’un edifici vell i s’han afegit algunes millores. La totalitat de la reforma l’hem pagada íntegrament els benifaironers i benifaironeres, sense cap subvenció.

  • Programació cultural

S’ha engegat el cicle Literatura a la plaça, celebrat la Festa Estellés i volem oferir una programació variada, amb teatre, xarrades, exposicions, música, així com diversos cursos, com el de teatre. Ja hi ha programat una actuació de teatre per al 8 d’octubre, i una exposició per a novembre, entre altres.

  • Contractació-borses

Les borses de treball de l’ajuntament estan arribant al final de la llista pel que prompte es convocaran noves borses, amb criteris de transparència, i que com ara, donen una oportunitat de treball a tots els integrants de la borsa.

Com a Benifairó, pel tipus de població, es pot contractar fins a 4 operaris, ara tindrem 3 treballadors de matí i 1 de vesprada que a banda de tasques de neteja, es farà càrrec de les instal·lacions del poliesportiu.

  • Obres Diputació

La diputació de València dins del Pla d’Inversions Sostenibles, dota amb 57.900€ a Benifairó, els quals es distribuiran en els següents projectes:

1.- Arreglar carrers i voreres en mal estat

2.- Soterrar la línia de telèfon de l’entrada del poble i llevar els pals que són perillosos.

3.- Instal·lar plataformes de reducció de velocitat a les entrades del poble.

4.- Condicionar els vestuaris nous del poliesportiu

  • Pròxims mesos

En els pròxims mesos tenim molts reptes, com la peatonalització de la plaça de l’Ajuntament, la licitació del bar de les piscines i repensar el bar dels jubilats, un pla de condicionament de camins rurals, dissenyar els pressupostos del 2016, programar activitats formatives, convocar una assemblea informativa abans de Nadal, publicar la nova web de l’ajuntament, treballar en temes urbanístics (pla parcial sector C), obres per ampliar el cementiri i començar els tràmits per fer-ne un nou, etc. Al cap davall, un munt de feina i de treball que encarem amb il·lusió, i encara que sabem que hi hauran entrebancs, estem més que dispostos a bregar per solucionar-los.