Al ple del dilluns 7 de setembre va ser aprovada la reducció en un 50% de les retribucions de l’alcalde i regidors de la corporació benifaironera. La proposta venia de la mà de Compromís; de fet, era un dels punts del seu programa electoral. La proposta va ser aprovada amb els vots a favor de COMPROMÍS, EUPV i PSOE. El PP va votar en contra.

Des de Compromís per Benifairó, assenyalen que “el motiu per plantejar aquesta reducció és constatar com diverses partides del pressupost, concretament Cultura, Educació i Polítiques Socials, tenien assignats uns diners que creiem per davall de les necessitats. Així, l’estalvi del retall d’estes remuneracions es destinarà a nodrir estes partides sense haver de disminuir-ne d’altres. Cal tenir present que Benifairó compta amb un deute important, amb la qual cosa les partides pressupostàries estan ben ajustades”.

Cal fer esment que a l’Ajuntament de Benifairó no hi ha cap dedicació exclusiva, i que les remuneracions són per l’assistència als plens. La periodicitat dels plens ordinaris és d’un al mes però, encara que se celebren d’altres extraordinaris, la quantitat a rebre mensualment és fixa, independentment del nombre de plens celebrats. D’aquesta forma les indemnitzacions queden fixades de la següent forma:

  • Alcalde: 250€
  • Regidors amb delegació: 105€
  • Regidors sense delegació: 35€