Primera setmana de setembre

Comença setembre. Les famílies amb xiquets amb edat escolar s’endinsen en el tràfec de tenir-ho tot enllestit per al primer dia d’escola. L’Ajuntament també. La darrera setmana s’ha acabat d’ultimar tot allò que s’havia acordat amb les directores dels centres. Sí, dels centres, en plural. Sovint quan parlem de l’escola s’oblida citar l’escoleta, precisament el centre on pràcticament recau tota la responsabilitat i competències sobre l’Ajuntament. Tenim una escoleta extraordinària, amb un edifici històric i un entorn meravellós.

A l’escola, la Conselleria ha efectuat unes obres per a modernitzar l’enllumenat. Al marge d’altres consideracions, apuntem des d’ací que no ens agrada el sistema de sensors, creiem que comporta despeses innecessàries i incomoditats, encara que aparentment semble el contrari.

Hem decidit donar de baixa un cotxe, el SEAT roig. Té al voltant de vint anys, normalment està parat, sense donar-li ús. Estos dos últims mesos s’ha emprat per a fer trasllats al Centre de Salut de Simat. Però una vegada estiga en funcionament el del poble, que esperem que siga en pocs dies, tornarà a deixar-se d’utilitzar. Un cotxe, per poc o res que s’utilitze sempre és una despesa: el segur, les revisions, la ITV anual, reparacions,… Hem calculat un estalvi mínim d’uns 500€ anuals. Amb la resta de vehicles de l’Ajuntament és suficient per a donar servei.

Però si una cosa destaca d’esta setmana, és la II Festa Estellés. Ho vam dir i repetir infinitat de vegades a la campanya electoral: un poble és pròsper i ric si és culte i educat, i no al contrari. L’Assistència als actes literaris d’este estiu ha sigut magnífica, fet del quDSC_0014al podem estar ben contents. El dijous vam tenir una bona mostra de com la cultura, en concret la poesia i la música popular, pot reunir a un munt de gent. Més encara, gent de diferents edats -de ben joves i de ben grans-, de diferent formació i d’orientacions polítiques diferents per no dir contràries. La cultura és un fet transversal i bé que ho entén així la gent de Benifairó, almenys la majoria, minories obcecades haver-ne hi ha, com en tots els llocs.

Els amics poetes i la gent de fora del poble que va vindre, estaven realment sorpresos de la quantitat de gent que es va aplegar per a escoltar a tres poetes parlar de poesia i recitar poemes. I què dir del ple a vessar per a l’actuació de Pep Gimeno “Botifarra”! Tot un èxit.

 

 

 

Arxivat en: Cultura i Educació, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *