Esta setmana ha estat molt marcada pel desenvolupament del ple del dilluns. Però moltes més coses s’han fet, per descomptat.

Comencem pel final, pel divendres. A l’oficina del cadastre a València vam acordar que els propietaris de terres del sector A, passaran de pagar IBI urbà a una altra modalitat -que no és el rústic- però que pràcticament s’iguala a este, amb el resultat d’una baixada d’un 90% del que es paga. L’ajuntament perd ingressos, però l’equip de govern de Compromís assumix que fer pagar urbà a horts de tarongers és un abús. Per a altres zones ha sigut impossible per estar els plans parcials d’urbanització pràcticament aprovats. És una notícia ben important per als propietaris, que deixen de pagar un impost a totes totes injust a causa de planificacions urbanístiques eixides de mare.

L’organització de les instal·lacions esportives també ha sigut un tema que hem tancat esta setmana. A partir del dilluns tots aquells que vulguen reservar les pistes esportives ja ho podran fer. Les normes d’ús es poden vore al bar de les piscines. Com amb tot, aquelles coses que comencen a caminar necessiten ajustos. Durant els primers dies, allò que veiem o que ens comuniquen que necessita modificar-se per donar un millor servei, es canviarà.joan tur

La programació cultural de l’estiu pràcticament està dissenyada. Estrenarem el cicle Literatura a la plaça. Durant l’estiu una sèrie d’autors de diferents gèneres literaris, vindran al poble a compartir amb els veïns la seua experiència com a escriptor. El primer a vindre serà Joan Tur, a qui el tindrem el dijous que ve junt amb a la músic Mª Àngels Faus, l’actriu Rous Devesa i el periodista Ernest Parra. Des de la regidoria de cultura també s’ha programat, coincidint amb la setmana de festes, una actuació del cantant, guitarrista i compositor Carles Denia.

Amb els treballadors de l’atur estem recuperant espais públics, com per exemple un espai menut que hi ha al carrer Jaume II (que fa cantó amb el carrer Sant Francesc) que estava completament degradat. Hi havia moltes queixes per part dels veïns per les males olors i insectes.

Captura de 2015-07-19 07:52:43IMG_20150719_094932

Ens hem reunit amb una sèrie de veïns que ens han mostrat les seues queixes al voltant de temes diversos, que l’equip de govern, junt amb els tècnics ha estudiat i els ha donat, o estem donant-los, solució. Moltes queixes són sobre les molèsties que ocasionen els solars descuidats que hi ha dins la població. Cal recordar als propietaris, que l’ordenança obliga a tenir cura dels solars, i que és obligació d’ells netejar-los.

Junt amb altres temes, una altra setmana de feina, però com diu la dita “càrrega agust no pesa”.