Continuem treballant i posant-nos al dia en molts temes. Estem millorant la comunicació de la informació que s’ofereix des de la web municipal http://www.benifairo.org/ i ja tenim disponible l’agenda setmanal de l’alcaldia, així com l’horari d’atenció al públic. Anirem incorporant també la resta d’àrees dels nostres regidors, i altres àmbits importants, com per exemple econòmics, d’ordenances, taxes, etc.

En els darrers dies hem estat enfeinats, entre altres temes, amb:


  • Piscina municipal: dilluns es va procedir a l’adjudicació del servei de socorrisme i manteniment de la piscina. Es presentaren tres propostes, dos molt semblants al voltant de 14.500€ i una altra oferta menor de 11.100€. Com aquesta oferta era una “baixada temerària” i es va fer un requeriment per saber el tipus de contracte i condicions laborals dels treballadors, perquè l’Ajuntament, de cap de les maneres, admet contractes que atenten contra els drets dels treballadors. L’empresa va renunciar, per tant, entre les altres dues propostes amb una diferència de 100€ es va optar per l’empresa del poble, que oferia, a més a més, millores.

Els preus de la piscina es mantenen, però s’oferirà un abonament de 10 entrades a 25 euros, este es vendrà directament a la piscina, no a les oficines de l’ajuntament. Així mateix, enguany s’oferix un passi diari a 3€.

  • Escola esportiva: es desenvoluparà entre els mesos de juliol i agost en horari de 10:00 a 13:00h. La primera part del matí estarà dedicada als esports, i la segona part consistirà en jocs aquàtics a la piscina. Esta activitat es realitza gràcies a les beques de la Diputació. És gratuïta.

  • Borses de treball atur agrari i salari jove: aquestes borses depenen directament del Servef, qui gestiona la borsa i envia el llistat de persones que hi poden optar. Pel que fa al salari jove son dues places a mitja jornada per al centre de salut i biblioteca. Dijous es va baremar la borsa de l’atur agrari, hi ha 9 places per a juliol i 9 per a agost.

  • Festes: s’està treballant amb diversos col·lectius locals implicats en les festes. Tot i que gran part de les festes estan contractades, estem trobant dificultats per accedir als diferents contractes. Estem oberts a diferents propostes, encara que per a aquest any tenim poc marge de maniobra.

  • Pel que fa a obres: hem supervisat les obres del centre de salut amb l’arquitecte municipal. Hem renegociat les obres dels parcs que ens permetrà fer millores. El que hi havia pressupostat creiem que era abusiu, com per exemple tallar la brossa del pati posterior de l’escoleta 960€, o polir i pintar amb vernís quatre bancs 600€. Vostès mateix! Estem renegociant-ho, i ja portem un estalvi d’uns 3.000€, que es reinvertiran a les places. S’ha consultat amb l’associació de jubilats la ubicació dels aparells de manteniment i gimnàstica. Hem presentat un projecte per construir més ninxos al cementiri. Ens queden només 25!

Estem estudiant el manteniment i bon ús de les instal·lacions esportives. Però tenim el problema del retard amb la instal·lació de les tanques, ja hem parlat amb l’empresa. Les tanques havien d’estar esta setmana, però ens han dit que la propera, i ja vorem! Hem pres mesures.