Dilluns s’estaven fent tasques, no sabem si de manteniment o reparació, al centre de transformació ubicat, literalment, dins el pati que utilitzen els xiquets de l’escoleta. Fet que confirma que el mencionat centre de transformació està en funcionament. Aquest fet que per a alguns pot resultar del tot obvi és del tot sorprenent si tenim en compte els següents aspectes:

a) El centre de transformació està dins del pati que utilitzen xiquets de 1 a 3 anys. Els xiquets, tenen contacte directe amb les parets del centre de transformació.

b) Cal recordar que part de les instal·lacions d’un centre de transformació funcionen a altes tensions elèctriques (20 kV) , i que per tant es tracta d’instal·lacions que obligatòriament han de disposar d’un alt grau de seguretat tant per a les persones que realitzen taspath33402ques a l’interior com per a les persones que circulen a l’exterior.

c) En aquest centre de transformació no s’observa ni tan sols l’existència d’una vorera perimetral ni cap tipus de mesura que limite l’efecte de les possibles tensions de pas o de contacte des de l’exterior.

d) Cal tindre en compte també les mesures de seguretat que aquestes instal·lacions deuen tindre pel que fa als incendis.

D’aquest centre de transformació a hores d’ara sabem poca cosa. Desconeguem si la seua titularitat està en mans de l’ajuntament o de l’empresa de distribució elèctrica. Però donada, si més no, la seua particularitat (dins d’un recinte escolar) és més que prioritari que l’ajuntament estiga al corrent de les contínues verificacions de seguretat que les companyies de distribució realitzen sobre aquestos tipus d’instal·lacions. 20150518_162818

A altres pobles i ciutats seria del tot inadmissible que el pati d’una escoleta infantil fóra la ubicació d’un centre de transformació. Potser a Benifairó siga legal i admissible, però caldria tirar-se les mans al cap si aquest local no estiguera dotat de les corresponents mesures de seguretat. A nosaltres, sincerament, se’ns posa la “pell de gallina” pensar en aquesta situació.