Dilluns dia 11 va haver ple a l’Ajuntament del poble. Novament va estar marcat per la manca d’informació i l’obscurantisme del govern del PSOE i el seu soci, el PP. Uns dels punts que es tractaren era una “donació”, terme completament incorrecte i inacceptable. De fet, el mateix alcalde va admetre que allò era una permuta “in pectore”.

Esta permuta es realitza perquè l’empresa Frutas Bollo ha ocupat espai públic, amb un acord verbal! sí, verbal! amb l’alcaldia. Aplegats a aquest punt, per poder decidir l’orientació del nostre vot, demanàrem saber quina és la taxació, així com els costos administratius, que van a càrrec de l’Ajuntament. No va haver resposta, no vam poder saber, ni tan sols de forma aproximada els preus. Sense informació no és possible tindre un criteri acurat, per tant vam decidir abstindre’ns. No ens val que des de l’alcaldia s’afirme que els guanys superen les despeses en aquesta permuta si no ens dóna les xifres.

Novament, la negociació i la gestió del govern local és manifestament millorable, i intolerable l’actitud amb alguns dels grups que conformen la corporació, als quals no se’ls facilita la informació suficient.

PSOE i PP van votar a favor.

EUPV va votar en contra,

nosaltres ens vam abstindre.

El quart i quint punt del ple era aprovar el conveni amb la Societat Musical i amb la Unió Esportiva. Vam votar afirmativament pel bé de les dues societats, perquè reben les ajudes més prompte que tard. Però vam afegir que l’aprovació de convenis en època electoral està prohibida. De fet, el PP de Gandia, amb el seu alcalde Arturo Torró, va voler fer el mateix, i va ser el PSOE qui ho va denunciar a la Junta Electoral de Zona, que va prohibir al PP gandià portar al ple l’aprovació dels convenis amb associacions cíviques. És a dir, el PSOE de Benifairó fa com el PP de Gandia, allò que el PSOE gandià ha denunciat. El comentari del portaveu socialista va ser “Benifairó no és Gandia”, òbviament, però la llei és la mateixa per a ells i per a nosaltres. Però una diferència, Compromís per responsabilitat amb les associacions del poble vota a favor i no ho denuncia; i una similitud, l’actitud semblant de l’equip de govern benifaironer amb la d’Arturo Torró i el PP de Gandia.