Dijous la vesprada el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, junt amb l’alcalde de Benifairó, Agustí Pasqual, del PSPV; l’alcalde de Simat, Sebastián Mahiques, del PP; el candidat del PP de Tavernes, Manolo Vidal; i membres del PSPV i el PP local, organitzaren un acte d’aquells que voregen la legalitat. Sense publicitat institucional ni tampoc dels partits citats, però abastament anunciat als veïns mitjançant wassap o directament, organitzaren una «visita a les obres concloses» del camp de futbol. Un subterfugi per botar-se la legalitat, que prohibix expressament inaugurar obres en període preelectoral.

Cal dir que al darrer plenari el PSPV i el PP local, els dos partits que han governat en una coalició implícita aquesta legislatura, van aprovar la certificació final de les obres del poliesportiu, quan estes no estan finalitzades! Falten les grades, la pista de pàdel i altres millores a les instal·lacions. Qui signa per a sa casa el final d’obra sense que les obres no estiguen completes? Compromís per Benifairó va votar en contra, també EUPV, però va ser aprovada amb els vots del PSOE i el PP. Curiosament, des de llavors, les obres estan aturades. Però tant se val, la cosa està en la foto electoral, utilitzar els diners de tots en la recerca de rèdits electorals propis.

El regidor de Compromís i la d’EUPV no van ser convidats a l’acte. Nosaltres hauríem declinat la invitació, però com a membres del consistori hauríem d’haver rebut la notificació i la invitació. Però clar, com anaven a notificar un acte que la Junta Electoral molt possiblement l’haguera qualificat d’il·legal i, per tant, prohibit?

Com diuen en castellà, «cree el ladrón que todos son de su condición». El portaveu del PP, a l’últim plenari, va acusar a Compromís per Benifairó d’electoralistes, per presentar una moció per a eliminar la taxa de guarderia rural, que s’està cobrant il·legalment. Sí, il·legalment. Clar, en estos moments a ells els mou únicament allò que consideren que els pot donar vots -malgrat saltar-se la llei electoral- i pensen que tots som com ells. La seua actitud es diu cinisme. La foto del PP de Benifairó, Simat i Tavernes, més el PSOE de Benifairó, resumeix ben clarament què ha sigut esta legislatura, i on han estat i està cadascú. Estaven convidats el PSOE de Simat i Tavernes?

En la política local tots no som iguals, altres entenem la política en termes molt diferents de com ho fan el PP i el PSPV. Eixa forma de fer les coses la deixem per a vostès, que els aprofite!