Al plenari d’ahir dilluns es va votar la moció presentada per Compromís Benifairó on proposàvem eliminar la taxa de guarderia rural. Les raons de la nostra moció ja les vam exposar al post anterior. Els vots foren els següents:

EU es va abstenir.

PP va votar en contra de la moció

PSOE també va votar en contra

COMPROMÍS PER BENIFAIRÓ que òbviament va votar a favor.

Les raons que va argumentar el PP per votar negativament foren que no podien votar a favor perquè ho presentàvem amb afany electoralista. Ho diu el grup polític que ha intentat inaugurar una obra no finalitzada. Perquè la intervenció al camp de futbol no es limita a posar una catifa de gespa artificial, també s’inclouen altres d’obres i millores, que encara no s’han dut a terme. Van voler inaugurar-ho amb companyia del president de la Diputació, Alfonso Rus. Si no ho van fer, és perquè va ploure copiosament. Però això sembla que no és electoralisme, proposar eliminar una taxa que s’està cobrant irregularment sí. Després ens queixem que la política està desprestigiada, amb incoherències com aquestes és ben normal. Després d’acusar-nos d’electoralistes -repetiren l’argument poc després amb una proposta d’EUPV- comentaren que si aconsegueixen guanyar les eleccions i formar govern, una de les primeres mesures que prendran serà eliminar esta taxa. Perplexos! Estan a favor però voten que no, per a després presentar-ho ells i votar que sí. Ens diuen que hem tingut molt de temps, ells també i fins que no ho hem plantejat nosaltres ells no han parlat d’aquest tema.

El PSOE va votar en contra. Admeten que és una taxa que s’ha d’eliminar però que en aquest moment no, que és millor deixar-ho per als propers pressupostos. S’assembla a la resposta del PP però no és la mateixa. S’aferren a raons d’operabilitat i pressupostàries, no a raonaments tan espuris com el d’electoralisme. No retarden l’eliminació de la taxa fins després de les eleccions, sinó als propers pressupostos.

EUPV es va abstenir amb arguments semblants als del PSOE, amb la pregunta de si teníem pensat de quina partida pressupostària pensàvem llevar els 50.000€ de la taxa. Cal recordar novament que són uns diners recaptats irregularment, raó per la qual ens va sorprendre l’argument d’EUPV. No és d’on es lleven, sinó que no s’haurien d’haver cobrat.

Per tant, es va desestimar la moció, així que els propietaris de parcel·les rústiques de Benifairó continuaran pagant irregularment una taxa de la qual no reben cap servei.

La proposta passa al nostre programa electoral.