Compromís per Benifairó presenta la següent moció per a què s’elimine l’impost de guarderia rural. La moció es votarà el proper plenari.

MOCIÓ PER A LA SUPRESSIÓ DE L’IMPOST DE GUARDERIA RURAL.

Carles Cors Mejías, com a portaveu del Grup Municipal de Compromís per Benifairó, exposa:

Des de Compromís demanem la supressió de l’impost de guarderia rural. Considerem convenient anul·lar aquest impost perquè no existeix en la plantilla de l’ajuntament cap funcionari o contracte laboral que realitze les funcions de guarda rural. Si aquesta activitat l’està efectuant la Policia Local, llavors, no es pot cobrar l’impost. Hi ha precedents de sentències judicials que han anul·lat el cobrament de la guarderia rural, si aquesta no és realitzada per un guarda, amb l’obligació de tornar els diners de tots aquells anys que s’han cobrat sense portar-se a terme citat servei a aquells propietaris que efectuen la denúncia. Cal tenir en compte que aquest impost està vigent des de l’1 de gener de 1997, sent modificat el 7 de novembre del 2011.

Al pressupost del 2015, als ingressos, podem comprovar que s’estima una recaptació d’uns 50.000€. Per contra, a les despeses no hi ha cap partida que faça referència a la vigilància rural, amb què al mateix pressupost per al present any es reconeix que aquest servei no l’efectua cap guarda. A més, al plenari del 18 de desembre del 2014, a la plantilla de personal i llocs de treball de l’ajuntament no apareix cap contracte laboral relacionat. Amb què deduïm que aquest impost té un afany de recaptació no justificat.

Als pressupostos d’anys anteriors, sí que s’inclou a les despeses una partida per a vigilant rural que oscil·la entre 22.000 i 21.000€, amb la paradoxa que a la plantilla oficial d’aquestos anys no apareix cap lloc de treball que desenvolupe aquestes tasques. Amb què deduïm que no existia, i per tant no ho efectuava un guarda. Llavors, no hauria d’haver-se cobrat.

Benifairó, junt amb Gandia, som l’excepció a la Safor, els únics que cobren aquest impost. Amb la diferència que a Gandia sí que compten amb guardes. La resta de pobles de la Safor van anar eliminant-lo. L’últim va ser l’ajuntament de Xeresa, concretament en el 2007, estem en el 2015!

Basant-nos amb el que acabem d’exposar, demanem la supressió d’un impost que està pagant-se injustificadament pels propietaris de béns i finques rústiques.

PROPOSTES D’ACORDS:

  1. Eliminar l’impost de guarderia rural