Tornem al tema de la gespa del camp de futbol. Com en el primer post que publicàrem sobre aquest tema, deixem clar que no estem en contra de la infraestructura, al contrari, però sí de la gestió portada a terme pel PSPV i el PP local. Però sobretot el que cal deixar clar és que l’engany no porta a cap terme. Afirmar que la gespa i l’adequació del camp de futbol era debades és senzillament FALS.

Segons la documentació, l’IVA l’ha d’assumir l’ajuntament, la quantitat és d’uns 48.733’31€. Només això ja és suficient per a desballestar qualsevol pretensió a afirmar la gratuïtat de l’obra.

El cost total és de 280.796€, mentre la subvenció de la Diputació mitjançant el PPOS i el PAP és de 221.250€. Amb què la diferència l’ha d’abonar l’ajuntament, un total de 10.813’36, que sumat a l’IVA, fan un total de 59.546€. Al ple del dilluns preguntàrem a l’alcalde si això era efectivament així, i va contestar que sí. A més, vam comentar que el cost del projecte tècnic i qui l’assumia no venia especificat a la documentació que ens facilitaren. L’alcalde ens va contestar que era al voltant d’uns 11.000€ a càrrec de l’ajuntament. Amb què el total d’allò que assumix “directament” l’ajuntament és d’uns 70.000€. És FALS que siga debades.

Però com déiem al primer post, el que ens resulta més extraordinari és destinar totes les ajudes de la Diputació a aquesta obra.

Segons l’organisme provincial:

Les obres subvencionades són actuacions de nova planta o reparacions i renovacions d’infraestructures ja existents, per a l’eliminació de barreres arquitectòniques, ordenació del trànsit o obres relacionades amb el cicle hidràulic. També, obres relacionades amb la reposició de voreres, xarxes d’enllumenat públic, millora de parcs, jardins, fonts i passejos, així com la renovació del mobiliari urbà. I, en definitiva, qualsevol obra que tinga incidència en la millora de la qualitat de vida dels veïns del municipi que soŀlicita l’ajuda provincial.

Per tant, si destinem totes les subvencions per a un sol menester, què fem amb els altres? Pagar-los directament l’ajuntament, amb què tota despesa dedicada a millorar el poble ha de ser aportada mitjançant recursos econòmics del mateix ajuntament. Amb què indirectament augmenta allò que realment es paga de l’obra de la gespa. No és açò el que altres ajuntaments van aconseguir, ni de bon tros. És lícit fer-ho així? Per descomptat. És la millor forma? Per a nosaltres no. Però és l’engany d’alguns de dir-nos que era debades allò que com a veïns no hem de tolerar.

Posem alguns exemples d’allò que s’haguera pogut fer amb els diners del PPOS i PAP. Als pressupostos del 2014 estaven pressupostats

15.000€ per a reformar el Centre de Salut. S’ha actuat? NO.

5.000€ per a equipaments de parcs i jardins. S’ha actuat? NO

25.000€ per a millores al magatzem municipal. S’ha actuat? NO

etc.

Si no s’hagueren hipotecat les ajudes de la Diputació, si s’hagués fet altre conveni com el que tenen a altres pobles, possiblement moltes de les actuacions necessàries al poble s’hagueren pogut fer, i a més, tenir la gespa artificial al camp.