El passat dilluns 2 de febrer se celebrà el ple municipal. Resumim les postures expressades pel grup Compromís, i les propostes presentades al torn de precs i preguntes.

Entre els punts del dia s’incloïa l’aprovació del primer certificat d’obra de la instal·lació de la gespa artificial al camp de futbol municipal. En diverses ocasions ja hem expressat la nostra opinió sobre la gestió duta a terme pel PSOE i el PP en aquest assumpte. Però del que es tractava en aquest punt era sobre l’aprovació del primer certificat d’obres. Des de l’equip de govern i la secretaria de l’ajuntament no ens han passat informació sobre allò que havíem de votar. Òbviament amb estes condicions de desinformació no podIMG_20150201_173011em valorar el sentit del nostre vot, amb què ens hem abstingut.

Al torn de precs i preguntes hem presentat diverses propostes, algunes d’elles presentades per veïns al Millorem Benifairó:

  • Presentem una proposta perquè es millore l’estat dels parcs infantils del poble. Tots els veïns podem vore l’estat lamentable en què es troben els espais públics, especialment sagnants són els parcs infantils, els quals fins i tot comporten perill per als xiquets. Demanem que s’adjudique una partida suficient als pressupostos per a reformar-los i substituir aquells gronxadors inservibles. Però no només demanem que s’incloga la partida pressupostària, també que s’execute. Perquè als pressupostos del 2012 i del 2014 (el del 2013 no està a la web municipal) hi havia en ambdós pressupostos un total anual destinat a parcs i jardins de 6.000€ repartits en dues partides diferents, la més quantiosa, de 5.000€ destinats a equipament per a parcs i jardins. 12.000€ en dos anys! Sembla pràctica normal canviar mitjançant «modificacions de crèdit» parts substancials dels pressupostos destinats a millores dels espais públics i d’altres, deixant els pressupostos modificats significativament del seu contingut aprovat en un principi. Amb què els pressupostos que s’aproven tenen en bona part un caràcter virtual realment ressenyable. En aquest marc d’actuacions, volem comentar com els companys d’EUPV van proposar, sent aprovada la proposta, que es destinaren 20.000€ per a millorar el Centre de Salut. Però ens preguntem si deixaran el PSOE i el PP que aquests diners arriben realment a executar-se per a millorar una infraestructura tan important per al poble. Ens fem la pregunta perquè al pressupost del 2014 hi havien 14.000€ pressupostats per aquest menester i de sobra és conegut que allí no s’ha actuat en res des de fa anys. Aplaudim la proposta d’EUPV, i esperem que aquest any sí que es complisca amb allò que està pressupostat i aprovat.
  • Presentàrem una proposta perquè l’ajuntament organitze cursos de manipuladors de plaguicides i fitosanitaris. Amb el canvi de legislació, es fa necessari aquest carnet per a poder comprar i manipular aquests productes necessaris per al treball al camp. Davant aquesta nova situació, i constatant com altres ajuntaments ja fa temps que estan organitzant aquests cursos per als seus veïns, instem al govern municipal a organitzar-los a Benifairó i facilitar als llauradors del poble aconseguir els requisits demanats per a l’obtenció del citat carnet.
  • Realitzàrem una pregunta sobre l’estat actual d’una borsa de treball en concret, sobre la qual ens han aplegat una sèrie de dubtes per part d’alguns veïns.