L‘Ajuntament de Benifairó ha hipotecat les inversions del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) de 2014-2015 i del Pla d’Actuacions Programades de 2014-2015, de manera que el poble no comptarà amb més ajudes per a la resta de necessitats.

El govern de Benifairó va aprovar el projecte d’instal·lació de gespa artificial al camp de futbol municipal. L’acord va comptar amb huit vots a favor, 4 del PSOE, 3 del PP, i un d’EUPV; i el vot en contra del regidor del grup municipal Compromís, Carles Cors.

Tot i estar d’acord que es porte a terme la inversió mencionada, no ho estem en què totes les subvencions de 2014 i 2015 procedents de la Diputació de València es destinen exclusivament a la instal·lació de gespa artificial al camp de futbol municipal i res per a altres infraestructures.

L’Ajuntament de Benifairó ha hipotecat les inversions del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) de 2014 i 2015 i del Pla d’Actuacions Programades, de manera que el poble no comptarà amb més ajudes per a la resta de necessitats per part de Diputació estos dos anys. El govern no pot desentendre’s d’actuacions com la millora del centre de salut, l’escoleta, els parcs infantils, el carrer Blasco Ibáñez o la resta d’instalacions esportives, per posar solament alguns exemples.

A més, segons ha transcendit en la premsa, en la negociació ha participat el popular Manolo Vidal (PP-Tavernes), que ha facilitat els encontres amb l’ens provincial. No entenem en què ha ajudat Vidal al municipi de Benifairó, ja que el municipi ha hagut de sacrificar ajudes de Diputació de dos anys, que se solen destinar a obres necessàries, que en este cas no podran dur-se a terme. L’ajuda parcial per al camp de futbol l’han rebuda els municipis que l’han sol·licitada; altres municipis, fins i tot, han pogut finançar fins al 100% de les obres amb convenis singulars. Dit d’altra forma, alguns pobles han tingut la gespa “debades”, o en els pitjors dels casos sense sacrificar les ajudes de la Diputació. El resultat de la mediació de Vidal, i la gestió del PP i el PSOE local, ha sigut aconseguir unes condicions que són un greuge comparatiu amb altres poblacions.

El finançament i l’execució de la gespa artificial a Benifairó.

El projecte tècnic del camp de gespa artificial ha estat redactat en el despatx “E.B. arquitectura i urbanisme Safor, SLP”, i compta amb un pressupost general de contracta de 280.796,67€.

Per a dur-lo a terme Diputació de València va signar un conveni singular amb l’Ajuntament, que ascendeix a 150.000 €. No obstant això, per poder fer-ne front el govern benifaironer va decidir també sol·licitar la inclusió en el Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) 2014-2015 de les obres, en este cas amb una quantitat de 71.250,00 €; finalment, també decidí la inclusió en el Pla d’Actuacions Programades (PAP) 2014-2015, amb una petició de 48.800,00 €.

Per al projecte, s’han redactat dues separates:

– la 1a, “Millores en el Camp de Futbol Municipal”, un pressupost de contracta total de 81.931,79 €.

– la 2a, “Instal·lació de Gespa Artificial en el Camp de Futbol Municipal”, amb un pressupost de contracta total de 198.864,88 €.